//Little Lady :3

""

HOLIDAY TIME

Sunday, November 17, 2013 @ 5:08 PM | 0 Comment [s]


Lamanya ta updated blog , herm tape tape sekarang da holiday bolehla kemas kini blogkan . Btw final exam baru je berlalu , entah mengapa exam kali nieh rasanya result aku menurun gila erk ?? Na kata ta study whooo study gila beb sampai bangun 2 3 pangi study walaupun kadang kadang menyakitkan hati . 2013 banyak gila kenangan pahit manis aku aaaarrrggghhh !!!! bencinya . EH , kemana cuti nieh ??? Luar negara ke dalam negara ???Kidding je . Na bagitahu nieh cuti nie ta boleh cuti terus sebab tahun depan SPM whooo !!! Gerun shiit . Study pun ada yang ta berapa faham lagi .

FINAL EXAM :)

Friday, October 11, 2013 @ 7:43 PM | 0 Comment [s]


Lama juga rasanya ta update blog nie kan , herm sorrylah yee sebab sekarang nie asyik sibuk yelah sibuk dekat asrama katakan . Bukan itu na diceritakan , sebenarnya na cerita pasal final exam yang akan datang ta lama lagi . Tarikh 29.10.2013 hampir tiba arrrghhh !!!! Final exam baiii .. dah la study pun still tunggang langgang , dengan keadaan di asrama yang cukup merunsingkan diri nie . Macammana lah aku nak hadapi tu semua , masih mampu ke ?? Dah lah result pertengahan hancur teruk , nie apatah lagi Final exam . Banyak lagi subjek yang tidak dikuasai dengan sepenuhnya , masa ada lagi subjek yang perlu double up study , yelah tahun depan st riming class , agak menakutkan juga sebab risau ta mampu kekal kelas macam sekarang nie . Kalau ta score result akhir tahun kesian mak ngan abah sebab da banyak berkorban untuk aku , malu kut .. Macam mana nie ??? Arrrrgggghhhh

Selamat Hari Raya

Saturday, August 17, 2013 @ 6:16 PM | 0 Comment [s]



Assalamualaikum , nampak ta gambar kat atas uh . Itu gambar keluarga Nazifa di pagi syawal yang indah baru baru ini . Tema kita orang purple , na tahu ta nie first time abang Nazifa na pakai baju yang sama dengan kita orang sekeluarga , memang best gila lah kan bila semua seragam , ta main lah rojak hehe . Tahun nie dan tahun tahun sebelum nie Nazifa memang balik raya Alor Setar , Kedah sebelah abah , belah mak da tade kampung jadi nenek duduk dengan Nazifa . Sebenarnya bukan itu yang Nazifa na story sangat pun . Nazifa just na ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN buad rakan rakan yang mengenali diri ini , Nazifa na memohon seribu kemaafan jika ada terkasar basar , termaki , tersepak , terkutuk dan sebagai . Segala kesalah korang Nazifa da maafkan mana yang kurang Nazifa minta halalkan ia .


Friday, July 12, 2013 @ 11:11 PM | 0 Comment [s]



Da lama ta updated blog nie kan . Hurm sorry sebab sejak kebelakangan nie sibuk . Saja mensibukkan diri nie sebab banyak sangat masalah yang menimpa diri nie . Sumpah cakap kalau boleh na keluar dari situ , ta sanggup da duduk situ sebab hati dan perasaan aku betul betul terluka . Aku terlampau jagan perasaan orang sampai lupa jaga perasaan aku sendiri . Memang ya semua orang ada hak , tapi orang macam aku nie ada hak juga ke ?? Mak ayah aku da tahu masalah aku dekat sana , tapi diorang still ta na aku pindah ." Mak abah bagilah akak pindah , akak da ta tahan duduk sana " . Kadang ada satu perasaan menyelinap dekat hati aku , adakah aku menyesal berpindah sekolah , dan aku dengan berani pun menjawab " YA AKU MENYESAL PINDAH " satu satunya perasaan yang kini ada dengan diri aku . Aku da tahan setiap malam asyik nangis , nangis sebab kena jaga perasaan semua orang kena pastikan semua orang puas hati . Wei sampai bila !!! sampai bila baru aku dapat jadi diri aku yang sebenar , THE REAL NAZIFA BINTI NORDIN , THE SPOKEN GIRL WHO NEVER CARE ABOUT PEOPLE TALK ABOUT SHE !!! aku rindu nak jadi diri aku yang sebenarnya , aku still tunggu saat tu , saat yang dapat aku lepaskan diri aku dari PENJARA ciptaan aku sendiri . Berilah aku kesempatan untuk aku jadi diri aku yang sebenar , diri NAZIFA NORDIN yang sebenar . Berilah aku kesempatan itu .

MISS YOU ALL

Sunday, February 10, 2013 @ 9:15 PM | 0 Comment [s]


Sumpah , aku rindu korang sangat sangat . Korang sahabat aku yang terbaik , korang apa khabar ? sihat ta ? macam mana dengan study korang ? aku hope semuanya okey . Aku rindu na melepak , mengayut , mengumpat , menggosip dengan korang semua . Rindu tu semua bhaii . Aku paling rindu moment melepak depan pintu kelas dengan korang semua , rindu na buad bising dalam kelas dengan korang , rindu segala galanya pasal korang . Setiap kenangan bersama korang sentiasa tersemat dalam diri aku , kenangan menggedik dengan korang memang best haha !!! Walaupun kita berjauhan tapi korang tetap di hati aku sampai bila-bila . Korangkan tahu yang aku ta boleh happy tanpa korang di sisi aku , tanpa korang siapa aku . Korang tahu ta , aku paling rindu na panggil korang 'biyy , pondan , sayang , baby , papa , mama' rindu sangat kut . Kadang kadang aku tersasul sampai terpanggil member aku kat sch baru dengan panggilan uh . Herm nampak ta kat situ bertapa pentingnya korang dalam hidup aku . Penting sangat . Aku harap persahabatan kita akan kekal hingga hujung nyawa . LOVE YOU GUYS DOUBLE TRIPLE <3

Selamat Tinggal - Zizan ft Dina (Lyric)

Thursday, January 17, 2013 @ 2:49 AM | 0 Comment [s]





Pejam celik pejam celik esok merupakan hari terakhir aku kat SMK JATI , sepanjang 3 tahun belajar kat sana aku kenal erti persahabatan yang begitu berguna . Sahabat yang sering berada di sisi kita di saat suka duka kita . Sumpah hati aku berat na tinggalkan korang semua tapi na buad macam mana , da takdir memisahkan kita . Korang tahu ta korang lah sahabat aku yang paling baik , gila gila dan sahbat yang cukup memahami aku , mampu ke aku bertahan tanpa korang semua kat sisi aku ?? Mampu ke ?? Korang bagi tahu aku please !! Jujur aku cakap sepanjang seminggu terakhir aku kat sch merupakan minggu yang paling aku happy , happy sebab korang semua happy . Ta seorang pun dari korang menangis , itu yang buad aku happy sangat . Korang kena janji korang akan jaga diri korang tau , yelah lepas nie siapa na jaga korang , dulu aku ada bolehlah aku jaga korang . Lepas nie tade lah . Aku harap korang akan jadi sahabat aku untuk selama lamanya . SAYANG KORANG DOUBLE DOUBLE <3

2013

Thursday, January 3, 2013 @ 2:10 AM | 0 Comment [s]

Ini post pertama bagi sesi 2013 , huish lama juga aku ta update blog nie kan . Alhamdulillah bertarikh 19.12.12 keluar result PMR dan result aku bagus cukup untuk aku stay kelas sains . Hey guess what aku dalam kelas 4ST yang majoriti nya dari 3 Amanah 2012 . Geng geng aku still ada cuma best friend aku je duduk 4SNS . Rupa rupanya bukan senang erk masuk Form four nie , kena struggle lebih sikit sebab tahun depan dah na SPM , ta boleh da main main macam dulu . Sekarang nie aku ambil subjet like Kimia , Fizik , Add Math and Prinsip Akaun . Fuhh saked otak bhaii belajar subjet subjet nie . Cikgu baru terang aku still blurr tapi tape lah nanti sampai masa aku faham lah kan . Aku tengah tunggu tawaran dari Teknik tapi aku ta tahu na pergi ke ta kalau dapat , sebab rasa best pula belajar dekat sch uh , member member pun ramai kecuali Iziana je yang pindah ke Kuala Kangsar . Entah lah Hamiza pun ta pasti lagi na pergi ke dan aku masa keliru . Maybe aku keliru dengan masa depan aku uh . Okey lah buad masa nie je story aku nanti ada masa aku update lagi okey . Bye


Older Post
The Disclaimer


Beware of love XD
Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!

YOUR CBOX CODE HERE!


The Credits!

Template by : Shams Oon
Basecode by : Nurynn
Owner : Nazifa Nordin
Other: 3 1 5

Best View at GOOGLE CHROME!